مكرونة فيتوتشيني عريضة مسلوقة ألدينتي ( نصف سلقة
للصوص:
1/2 كيلو صدور دجاج مقطع مكعبات
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
لبن خالي الدسم
1 ملعقة دقيق
بصلة مقطعة ناعم جدا
ساور كريم
ملح وفلفل
نص كوب جبنة بارميزان مبشورة وممكن نكتفي ب 2 ملعقة
بقدونس مفروم
الطريقة:
في طاسة هنشوح قطع الدجاج في ملعقة زيت من كل الجوانب وتتبل بالملح والفلفل الابيض حسب الرغبة.
ونراعي تكون مغسولة جيدا بالملح والخل والدقيق قبل استخدامها
في طاسة اخرى يوضع ملعقة الزبدة والزيت و تشوح البصل والثوم جيدا، ثم يضاف في وسط الطاسة ملعقة من الدقيق وتشوح، ثم يضاف اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر حتى يتكون صوص ثقيل.
ممكن خلط اللبن والدقيق علي البارد في وعاء اخر خارجي ثم نضعة علي البصل
ثم تضاف الساور كريم والجبنة المبشورة، ويقلب جيدا.
تضاف قطع الدجاج المشوحة للخليط السابق مع البقدونس الطازج، وتضاف المكرونة ويقلب الخليط جيدا، وتترك على النار ثواني قليلة.
تصب في اطباق التقديم.
الصوص الاصلي نستخدم الكريمة اللباني
للرجيم يمكن الاستغناء عن المكرونة واستخدام الصوص لوحده مع سلطة او ممكن ناخد بولة صغيرة مع سلطة كتير او شوربة كتير
لتخفيف الصوص ممكن نزود لبن
للصوص:
1/2 كيلو صدور دجاج مقطع مكعبات
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
لبن خالي الدسم
1 ملعقة دقيق
بصلة مقطعة ناعم جدا
ساور كريم
ملح وفلفل
نص كوب جبنة بارميزان مبشورة وممكن نكتفي ب 2 ملعقة
بقدونس مفروم
الطريقة:
في طاسة هنشوح قطع الدجاج في ملعقة زيت من كل الجوانب وتتبل بالملح والفلفل الابيض حسب الرغبة.
ونراعي تكون مغسولة جيدا بالملح والخل والدقيق قبل استخدامها
في طاسة اخرى يوضع ملعقة الزبدة والزيت و تشوح البصل والثوم جيدا، ثم يضاف في وسط الطاسة ملعقة من الدقيق وتشوح، ثم يضاف اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر حتى يتكون صوص ثقيل.
ممكن خلط اللبن والدقيق علي البارد في وعاء اخر خارجي ثم نضعة علي البصل
ثم تضاف الساور كريم والجبنة المبشورة، ويقلب جيدا.
تضاف قطع الدجاج المشوحة للخليط السابق مع البقدونس الطازج، وتضاف المكرونة ويقلب الخليط جيدا، وتترك على النار ثواني قليلة.
تصب في اطباق التقديم.
الصوص الاصلي نستخدم الكريمة اللباني
للرجيم يمكن الاستغناء عن المكرونة واستخدام الصوص لوحده مع سلطة او ممكن ناخد بولة صغيرة مع سلطة كتير او شوربة كتير
لتخفيف الصوص ممكن نزود لبن
